Observeren en (be)-oordelen

500,00

Beoordelen is een onderdeel van het leermeesterschap, maar elke leidinggevende doet het ook elke dag in de praktijk. Leer hoe een examinator kijkt en luistert volgens de normen van het ROC en gebruik deze kennis ook in de dagelijkse gang van zaken.

Categorie:

 “Staat je medewerker daar nou te kletsen met een collega, ze ziet toch wel dat het heel druk is, heeft ze niets beters te doen? Het zal wel over haar nieuwe hondje gaan. En ze heeft ook een vlek op haar schort.”

In de dagelijkse gang van zaken vellen wij oordelen; wij beoordelen en veroordelen. Immers: het is belangrijk dat mensen zich ontwikkelen en voldoen aan eisen die er gesteld worden.

Als leidinggevende moet je je bewust zijn wat je oordeel is, maar ook hoe het tot stand gekomen is. Je wilt je collega niet onterecht veroordelen. En dan het brengen van de boodschap.. ook al een lastige klus.

Werk jij veel met studenten van een ROC bij jou in de omgeving, dan zal je dit vast wel herkennen wanneer je vaak officiële examens afneemt. Dat kan een kerntaak zijn bij jou in het bedrijf óf dat je gevraagd wordt om examens op school af te nemen. Deze training bereidt jou optimaal voor om deze taak professioneel te vervullen!

We trainen jou in het objectief observeren en beoordelen van opdrachten/situaties en maken je bewust van verschillende valkuilen. Je krijgt duidelijke handreikingen waarmee je zelfstandig aan de slag kunt in de praktijk.

Deze training certificeert jou om examens op ROC Friese Poort Sneek en Drachten te mogen afnemen.
Dat je gecertificeerd bent, betekent niet automatisch dat je ook gevraagd wordt.
Je kunt echter wel gevraagd worden door een ROC!

0
Scroll naar top